MOWILITH® LDM 6880 PRO BETON ODOLNÝ CHEMICKÝM LÁTKÁM VČETNĚ KYSELIN

 

 


PRO BETON ODOLNÝ CHEMICKÝM LÁTKÁM VČETNĚ KYSELIN 

Voda je základem života. Pouhá kapka minerálního oleje může znečistit až 1 000 litrů vody. Různé zákony
po celém světě proto vyjadřují vědomí ekologické problematiky ochrany podzemních vod. Podle § 62 německého spolkového zákona o vodě (WHG) musí být zařízení pro skladování, dekantování, výrobu, manipulaci a používání materiálů nebezpečných pro vodu konstruována, postavena a provozována tak, aby se zabránilo jakémukoli znečištění vody. Při navrhování komponentů pro tento účel je tedy nutné zajistit zvláštní péči a provedení.

Mowilith LDM je příměs určená do betonu pro zvýšení jeho odolnosti proti agresivním látkám, jako jsou kyseliny, solné roztoky, paliva a další látky nebezpečné pro vodu. Použití těchto příměsí je nedílnou součástí prostředí, kde by betonové konstrukce mohly přijít do styku s těmito činiteli, což by vedlo k jejich poškození a degradaci. Beton je ze své podstaty porézní. Tato pórovitost znamená, že v něm existují drobné mezery a dutiny, kterými může pronikat voda a chemické látky, což časem ohrožuje jeho strukturální integritu. Začleněním materiálu Mowilith LDM do betonové směsi lze zvýšit nepropustnost betonu, čímž se účinně sníží pravděpodobnost vniknutí těchto agresivních látek. Tím se zajistí nejen delší životnost betonu, ale také se minimalizují nároky na údržbu díky nižšímu opotřebení. Pro projekty vyžadující vyšší odolnost a trvanlivost je použití Mowilith LDM v podstatě změnou. Slouží jako ochranná bariéra, díky níž je beton odolnější v náročných podmínkách.

 

To je nezbytné pro konstrukce, které musí zadržet nebo vyloučit vodu a jiné kapaliny, jako jsou nádrže, bazény, některé průmyslové podlahy a podzemní stavby.

 

Zajištění nepropustnosti betonu je zásadní v oblastech citlivých na životní prostředí nebo tam, kde hrozí potenciální riziko kontaminace. Nepropustná bariéra může zabránit vyluhování kontaminantů do okolní půdy nebo hladiny podzemní vody.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.